Eu cred in Romania!

Webcultura are nevoie de susținerea ta. Ne poți sprijini prin intermediul unui abonament lunar

sau prin intermediul unei donații.

Mulțumim.

Două poezii. Câte realități?

“Cerne Doamne liniștea uitării/ peste nesfârșita suferință.”

Eu cred în câmpii cu flori și că suntem frați,/nu în culori de liberali, social și democrați./ Eu cred că până ș-un copil, normal, școlar,/ ne-ar conduce mai bine decât oricare politician./ Eu cred că ne vor morți sau internati la neuro:/ cu câțiva lei, plătești facturi calculate-n euro./ Eu cred că globalizarea asta e o mare țeapă:/ vine, comandă, cu prețul la benzină, gaz și apă./ Eu cred în libertate și timp petrecut folositor/ nu in bârfe și cinci ore de privit la televizor./ Eu cred că-n democrație putem fi buni cetățeni/ nu în competitie prost înțeleasă între semeni./ Eu cred că și bunicii noștri merită croaziere,/ nu batjocură, cozi la farmacii și pensii mizere./ Eu cred în școli în care să înveți cu plăcere:/ investim in viitor, nu în muncitori peste frontiere.

“Cerne Doamne liniștea uitării/ peste nesfârșita suferință.”

Eu cred în ajutor divin și îngeri care ne ajută:/ se uită cum ducem cu noi cea mai grea luptă./ Eu cred în iubirea adevărată dintre doua suflete,/ nu confundată cu plăcerea care trece iute./ Eu cred în oameni cinstiți care nu s-au vândut,/ oameni simpli care ți-ar înapoia portofelul pierdut./ Eu cred în strângerea de mână și cuvântul dat,/ nu în plângeri la poliție și procese de câștigat./ Eu cred în natură și ca legile ei sunt suficiente,/ nu în interese egoiste și companii de medicamente./ Eu cred în sport, performanță si competiție dreaptă,/ nu în patroni care fac jocurile și aparent se ceartă./ Eu cred ca viața e scurtă și oricând poți pleca;/ odihneasca-se în pace Marian Cozma./ Eu cred în oameni exemplu ca Valeriu Popa;/ România a dat modele. Copii au de la cine ïnvăța.

“Cerne Doamne liniștea uitării/ peste nesfârșita suferință.”

Refrenul melodiei Eu cred în România a trupei ViKloth fac parte din poezia Rugă. O poezie aparținând lui Corneliu Coposu și devenită extrem de cunoscută grație interpretării lui Valeriu Sterian.

Cerne Doamne liniștea uitării/ peste nesfârșita suferință/ seamăna întinderi de credință/ și sporește roua îndurării// răsădește Doamne dragostea și crinul/ în ogorul năpădit de ură/ și așterne peste munți de zgură/ liniștea, iertarea și seninul.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu