Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Elegiile focului

Cum scria Mihai Eminescu?

Un document inedit. În plină epocă a tastelor atotbiruitoare, iată un document inedit: o ciornă a Luceafărului scrisă de Mihai...

Continuare...


Powered by

Elegiile focului

Sorin Tudorde @
15 January 2012

Dragă cititorule, îți cerem din nou ajutorul. Pentru că, într-o lume a reclamelor agasante, WebCultura poate exista doar cu ajutorul acelora care aleg să ne susțină prin donațiile lor. Mulțumim! Webcultura.

Are doar 23 de ani. Și un incredibil talent fotografic.

Însă, parcă sfidând un har pe care foarte puțini îl au cu adevărat, francezul Tom Lacoste nu își dorește să devină fotograf profesionist. Își dorește însă să devină acrobat profesionist. Și urmează cursurile Școlii de Circ din Bordeaux.

“Sunt fotograf amator și am început să fac fotografii în timp ce jonglam împreună cu un grup de prieteni. Focul este cea mai uimitoare materie pe care o cunosc din moment ce pare a avea propria voință. Incandescența și textura îți schimba forma atât de rapid încât doar fotografia le poate încremeni. Și nu iți poți imagina, atunci când apeși declanșatorul, lumea pe care ești pe cale de a o imortaliza.”

“Pentru mine, focul este subiectul principal al fotografiei. Și prima mea dragoste. În plus, sunt daltonist, iar culorile naturale ale focului sunt mai uşor de văzut pentru mine decât alte nuanțe ale spectrului.”

“În esență, acesta este lucrul care îmi place și care mă determină să fotografiez în continuare: surpriza pe care întotdeauna o ai atunci când realizezi ce s-a aflat în fața ochilor tăi”

Pagini: 1 2 3

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti.

Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

    Comentarii
  1. Maria Ibolya Mos

    Nu mi-am inchipuit pina acum cit de minunat poate sa fie FOCUL cind se opreste din calatoria lui.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.