Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Educarea inimii

Cinci romani in cel mai mare cor realizat vreodata

Cinci români s-au inscris, prin intermediul Youtube, pentru a face parte din cel mai mare cor virtual realizat vreodata. Este...

Continuare...


Powered by

Educarea inimii

Sorin Tudorde @
14 December 2012

“Când un copil se naște, facem tot ce putem pentru a-l proteja, a-l hrăni, a-l iubi.”

“Inima și mintea unui copil sunt fragile. Pe măsură ce crește, ne dorim să-l învățăm tot ceea ce știm. Îl trimitem la școli pentru a-și umple mintea cu minunate cunoștințe, pentru a-i oferi uneltele de care are nevoie în viață. În școală, prinde gustul lucrurilor din lumea de afară. Ceea ce înseamnă prietenie, sensibilitate, dezamăgire, rușine, discriminare și suferință. Dar sunt ustensilele pe care i le oferim suficiente pentru pentru a-l pregăti pentru această lume? Avem o enormă responsabilitate și o incredibilă oportunitate: dacă ne dorim cu adevărat să-l pregătim pentru lumea de afară, trebuie ca, în același timp, să educăm și inima. Pentru a-și croi drum în lumea de afară cu compasiune, bunăvoință și toleranță, trebuie să îl învățăm compasiunea, bunăvoința și toleranța. Este un lucru care poate începe în școlile noastre și poate începe de azi. Poate începe în timpul antrenamentelor de hochei, orelor de dans, taberelor și orelor de muzică și deja are loc în lume cu rezultate uimitoare. Dacă ne dorim ca atunci când cresc copiii noștri să devină tineri apți social și emoțional trebuie să cautăm o educație echilibrată, care pune accent atât pe educarea minții cât și pe educarea inimii.”

O animație realizată de canadienii de la Giant Ant.

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri