Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Dulce noiembrie

“Soarele audiovizualului românesc de la CNA răsare”

Iar această țară se numește România… Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a analizat, în şedinţa de marţi, 29 septembrie 2015,...

Continuare...


Powered by

Dulce noiembrie

Sorin Tudorde @
11 November 2013

Toamna în Băile Tușnad, pe Lacul Sfânta Ana.

O filmare foarte frumoasă realizată de Florin Danilov de la Maya | Visuals.

“Lacul Sfânta Ana este singurul lac vulcanic de pe întreg teritoriul României. Este situat în masivul Ciomatu, de pe stânga Oltului, în apropiere de Tușnad. Lacul este așezat pe fundul craterului unui vulcan stins, locul celei mai recente erupții vulcanice în Carpați și în Europa de Est (probabil mai recent de acum 42.000 ani).

De formă aproape circulară, similar cu o paletă de pictor, are o lungime de 620 m și o lățime maximă de 460 m și o adâncime maximă de 7 m. Lacul își completează apele numai din precipitații, neavând izvoare. Puritatea apei se apropie de aceea a apei distilate, cu numai 0,0029 ml minerale.” (Wikipedia)

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri