Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Dubai: inapoi in viitor

Frumoasa din turnul de fildeș

The Age of Adaline (Secretul lui Adaline) – romanță fantasy. Veche de când lumea, năzuința de-a rămâne veșnic tânăr și...

Continuare...


Powered by

Dubai: inapoi in viitor

Sorin Tudorde @
2 August 2011

V-ați întrebat vreodată cât de mult a câștigat fotografia de pe urma progresului tehnologic? Dar cât de mult a pierdut?

Deși par ilustrațiile unui film suprarealist, fotografiile care urmează sunt cât se poate de reale. Și, deși par vechi, au fost realizate în 2008. În Dubai. Și o precizare: toate au fost realizate de către artistul ceh Martin Becka folosind un aparat de fotografiat din 1857, plăci de cupru şi imprimare manuală pe hârtie.

“Folosesc în procesul creativ procedee care datează de la începuturile istoriei fotografiei. Această abordare nu este motivată de nostalgia pentru trecut, ci, pur şi simplu, îmi permite să acceseze o varietate de materiale, de texturi, materii, cu lumini si umbre speciale. Pentru mine este este o modalitate de a provoca deliberat o coliziune între istorie şi în prezent şi de a arunca o privire asupra peisajelor urbane ale timpul nostru ca şi cum am privi cu ochii de altădată.”

Minunate, fotografiile lui Martin Becka nasc întrebări. La care, prea grăbiți să prindem din urmă tehnologia, vom tot amâna să răspundem.

(click pe imagini pentru mărire)

Mai multe imagini pe site-ul artistului.

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri