Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Dragostea este cea care conteaza cu adevarat!

Secolul inteligentei

“Nu e nicio rușine să te naști prost. Rușine e să mori prost.” (Marin Sorescu) În 2012, în cadrul festivității...

Continuare...


Powered by

Dragostea este cea care conteaza cu adevarat!

Sorin Tudorde @
30 October 2012

Dragă cititorule, îți cerem din nou ajutorul. Pentru că, într-o lume a reclamelor agasante, WebCultura poate exista doar cu ajutorul acelora care aleg să ne susțină prin donațiile lor. Mulțumim! Webcultura.

♣ “Creierul unui copil care a fost neglijat din punct de vedere afectiv poate fi și cu până la de trei ori mai mic decât creierul unui copil care a crescut înconjurat de iubire”, scrie Realitatea, citând Daily Mail.

“În imagine pot fi văzute, unul lângă altul, creierul unui normal în vârstă de trei ani și creierul unui alt copil, de aceeași vârstă, care a fost neglijat din punct de vedere afectiv. Diferența evidentă a fost creată de nivelul de afecțiune de care au avut parte copiii în primi ani de viață.”

♣ Norocul nostru că nu există cercetări privind lipsa de afecțiune pe care o manifestă o națiune: “ministerul Culturii a constatat, în ultimul an, 37 de incendii la monumente istorice, unele dintre acestea fiind suspecte, şi 110 furturi de bunuri de patrimoniu mobil, au declarat oficialii ministerului”. (Mediafax)

♣ Teatrul Bulandra a inaugurat un nou spaţiu scenic, Space Studio. Noul spaţiu, cu o capacitate de 140 de locuri în actuala configuraţie, este adaptat pentru “un teatru care presupune sau cere o anumitã intimitate”. Potrivit lui Alexandru Darie, directorul Teatrului Bulandra, în Space Studio publicul este şi mai aproape de artist şi, în plus, sala are şi o flexibilitate mai mare.

♣ Cel mai nou proiect de film al regizorului Corneliu Porumboiu, “Un interval de 9 minute”, a obţinut 140.000 de euro la sesiunea de finanţare de coproducţii organizată de Eurimages, informează site-ul Consiliului Europei.

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti.

Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.