Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Domnul profesor Petru Bradea

Tesaturile timpului

Ceasul care măsoară timpul țesând eșarfe… Se numește, simplu, 365 si este o instalație artistică realizată de designerul norvegian  Siren Elise...

Continuare...


Powered by

Dascali minunati, va multumim!

Domnul profesor Petru Bradea

Rar se întâmplă să întâlneşti oameni faţă de care nu ai decât admiraţie şi cuvinte de laudă. Mulţi excelează într-o anumită direcţie şi te uimesc fie prin cunoştinţele lor în profesie sau alte domenii, fie prin bunătate, caracter sau un plus de omenie.

Foarte rar însă, ţi-e dat să întâlneşti o persoană în care să găseşti cele mai alese însuşiri, acele însuşiri care să caracterizeze omul în adevăratul sens al cuvântului.

A apărut în viaţa mea pe când eram la Oneşti, în şcoala generală, mi-a fost diriginte, profesor de fizică şi un “bun camarad”, cum îi place dânsului să spună.

Cu fizica nu m-a convins ani de zile, rămâneam două entităţi paralele oricât de mult mi-aş fi dat silinţa. Într-o perioadă “critică”, perioadă în care creşteam şi mă formam ca om, am învăţat în schimb să mă respect, să impun respect şi să respect la rândul meu, am învăţat ce înseamnă solidaritatea şi bunătatea, în cele mai pure forme, am învăţat ce implică a fi un om devotat şi un om de cuvânt. Am înţeles că nu pot fi perfectă, am învăţat să am încredere în mine, am învăţat că nu toţi oamenii sunt răi şi m-am ales cu un prieten bun, de încredere.

Pentru toate acestea şi poate mult mai multe, vreau să-i mulţumesc bunului meu camarad, diriginte şi profesor, domnul Petru Bradea.

Cu stimă şi recunoştinţă,
Alexandra Blaş
Blog | Facebook | Twitter

Comentează

Parteneri