Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Doar tu te poți îndoi

A inceput Platforma RO!

A inceput “Platforma RO”- platforma romaneasca de dans contemporan din cadrul eXplore dance festival #7. eXplore dance festival gazduieste in...

Continuare...


Powered by

Doar tu te poți îndoi

Sorin Tudorde @
31 March 2014

Dragă cititorule, îți cerem din nou ajutorul. Pentru că Webcultura poate exista doar cu ajutorul acelora care aleg să ne susțină prin donațiile lor. Mulțumim pentru susținere!

O lecție de viață. În doar câteva secunde.

Cum să reușești în viață? Iată doar câteva secunde dintr-un film lansat pe 31 martie 1999.

– Nu încerca să îndoi lingurița. Este imposibil. În schimb… doar încerca să realizezi adevărul.
– Ce adevăr?
– Nu există nici o linguriță.
– Nu există nici o linguriță?
– Atunci vei vedea că nu este nici o linguriță care se îndoaie, doar tu ești acela care te poți îndoi.

Da, exact: Matrix. O ficțiune, vor spune unii. Dar, ce ține mai mult de ficțiune, filmul sau așteptările pe care cei mai mulți le avem de la viață?

Ajungem să muncim mai mult, din ce în ce mai mult, pentru că ne dorim bani, din ce în ce mai mulți bani, nu neapărat pentru a trăi mai bine, ci pentru a arăta că trăim bani. Pentru a arăta ca avem cel mai șmecher telefon, cele mai cool haine, că umblăm prin cele mai haioase cluburi. Ajungem să trăim pentru a demonstra, iar a demonstra ne devine rațiunea de a fi. Să fie asta ceea ce căutăm cu adevărat?

Evident, nu. Ceea ce căutăm cu adevărat este să simțim. Nu, nu să fim fericiți. Cei mai mulți dintre noi nu caută cu adevărat să fie fericiți, cel puțin nu tot timpul. Iar pentru a simți cu adevărat, toate lucrurile după care fugim prin viață, trecând pe lângă viață, nu ne sunt neapărat necesare. Ba, uneori, deloc necesare.

Cheia succesului în viață, sălășluiește în interiorul nostru și nu în afara noastră. Te îndoiești? Tu ești singurul care se poate îndoi.

Matrix

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti.

Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.