Doamnei profesoare de Română, Dana Dabija

Stimată Doamnă Profesoară, când se povesteşte în diferite cercuri despre profesori şi învăţători îmi aduc aminte de prima oră de română din clasa a V-a. Când aţi intrat în clasă ne-aţi spus “Deja sunt supărată pe voi!”. Nici măcar nu vă cunoşteam şi eraţi supărată pe noi. Dar disciplina şi meticulozitatea Dumneavoastră a făcut din noi oameni mai buni, care ştiu şi astăzi diferenţa între “ca” şi “c-a”, “sau” şi “s-au” etc.

În fiecare an, de Sărbători, îmi aduc aminte de Clujul acelei zile de Crăciun din clasa în 7-a în care am venit la Dumneavoastră la colindat şi nu v-am găsit acasă. La coborâre ne-am petrecut pe scări, dar din cauza înghesuielii unul dintre noi a dat jos un ghiveci cu flori şi aţi început să strigaţi la noi. Nu ne-aţi recunoscut pe niciunul, dar ne-a fost frică să ne întoarcem să vă colindăm.

Cu toate acestea, aţi rămas unul dintre dascălii care au însemnat mult pentru mine şi colegii mei. Datorită Dumneavoastră râdem astăzi de cei care scriu “s-au” în loc de “sau” şi “v-om” în loc de “vom”.

Cu stimă şi recunoştiinţă,

Raluca
Blog | Twitter

Ne bucurăm pentru că ne citești. Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi.
Ne poți susține prin intermediul unui abonament lunar

sau prin intermediul unei donații.

Mulțumim.

WebCultura

Recomandări

Adaugă comentariu