Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Do You Love Me

Bere si corpuri de iluminat

Sau, altfel spus, încă un beneficiu pentru consumatorii de bere. Designerul și artizanul american Gerrard Paschke a găsit o inedită...

Continuare...


Powered by

Do You Love Me

WebCulturade @
5 November 2014

Co-producție România-Lituania, la Agora Works in Progress, Salonic

Do You Love Me (Ar tu mane myli), regizat de Lina Lužytė, a fost selectat la Agora Works in Progress, desfășurat în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Salonic, aflat la cea de-a 55-a ediție (31 octombrie – 9 noiembrie). Co-producția Lituania-România, aflată în etapa de post-producție, va participa pentru a găsi parteneri care pot sprijini finalizarea și distribuția filmului.

Works in Progress este o secțiune din cadrul Agora Industry, concepută pentru a facilita întâlniri între profesioniștii industriei cinematografice, distribuitori, agenți de vânzări, producători și directori de festivaluri, din mai multe țări din Europa Centrală, de Sud-Est și din bazinul mediteranean.

Do You Love Me este o co-producție Lituania-România, între compania lituaniană Just a Moment și Alien Film Production din România, iar la Salonic filmul va fi reprezentat de Dagnė Vildžiūnaitė, managing producer al companiei din Lituania și de Iuliana Tarnovetchi, managing producer Alien Film.

Lina Lužytė s-a născut în Vilnius, Lituania, și este una dintre vocile proeminente ale noii generații de regizori emergenți în cinematografia țărilor baltice. A scris și regizat scurtmetrajul It Would be Splendid, Yet, o comedie despre nesiguranța adaptării unei țări ex-comuniste la standardele occidentale și documentarul Igrushki (Toys), despre încălcările drepturilor omului în Belarus. Do You Love Me este primul său lungmetraj, realizat cu sprijinul Centrului Cinematografic Lituanian. Subiectul filmului este inspirat din poveștile personale, viața de zi cu zi, și viziunea subiectivă asupra familiei, singurătate, control și dinamica relațiilor umane în contextul unui prezent agitat.

Filmul urmărește povestea unei familii aparent obișnuite, care ascunde o relație complicată și distantă. Mama, tatăl și fiica lor de 11 ani sunt mai degrabă co-locatari ai aceluaiși apartament, decât o familie unită. Într-o zi însă o țeavă explodează și îi inundă pe vecinii de dedesubt. O simplă defecțiune tehnică devine o provocare ce reconfigurează relațiile familiale.

Lansarea internațională a filmului este așteptată în 2015 sau 2016.

Do-You-Love-Me

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Comentează

Parteneri