Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Dincolo de țărmuri

Transilvăneanul care a influențat gândirea întregii lumi

Mai puțin știuta istorie a poetului-profet născut în Brașov. Pentru unii a fost o revelație, pentru mulți alții o amenințare. Era...

Continuare...


Powered by

Dincolo de țărmuri

Sorin Tudorde @
26 June 2013

Soarele… Marea…

Fotografii cu lungă expunere ale mării, în lumina răsăritului sau apusului, inspirate din pictura lui William Turner.

“Pe când eram student la design grafic în Londra, am văzut câteva dintre peisajele lui William Turner și am fost intrigat de interpretarea sa asupra luminii și a mișcării apei. Astăzi, după ce am petrecut peste 30 de ani ca designer, am început să realizez fotografii cu lungă expunere ale mării – mai ales în lumina răsăritului și apusului -, în încercarea de a surprinde curgerea apei și a timpului. De obicei, fotografia este un mediu care îngheață în timp un anumit moment. Eu cred însă că fotografiile mele extind momentul, astfel încât curgerea timpului să poată fi observată. Tehnica mea are o calitate picturală, însă niciuna dintre fotografiile mele nu este procesată grafic cu ajutorul vreunui program sau filtru de imagine. Și prefer să-mi tipăresc fotografiile pe pânză, astfel încât efectul să fie complet.” (Mike Kaplan)

(via)

Dragă cititorule, WebCultura poate exista doar cu ajutorul acelora care aleg să ne susțină prin donațiile lor. Ne poți susține, cu ce sumă dorești, fie prin intermediul unui virament bancar (click aici pentru donație), fie prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!


Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

    Comentarii
  1. Cristina

    Felicitari! Fotografiile sunt minunate!

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.