Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Din comunism, cu dragoste

Ziua Mondiala a Teatrului

Astăzi este Ziua Mondială a Teatrului. ♣ Cităm pe blogul Teatrului Masca din mesajul transmis de John Malkovich cu această ocazie:...

Continuare...


Powered by

Din comunism, cu dragoste

Sorin Tudorde @
14 June 2011

Fotograful englez Charlie Crane, este unul dintre puținii artiști occidentali care au obținut permisiunea de a fotografia în capitala Coreei de Nord.

“Cum fotografiezi una dintre cele mai secretizate țări din lume? Pentru mine, răspunusul a fost simplu: fotografiază ceea ce ei doresc ca tu să vezi.”

Pentru aceia care au apucat să traiască în epoca de aur, fotografiile lui Charlie Crane sunt o aducere aminte. Pentru ceilalți sunt o simplă curiozitate. Ca atâtea altele.

“Deşi Phenian-ul, capitala Coreei de Nord, nu este de obicei considerat o destinatie de vacanta, toate aceste fotografii au fost luate în puncte turistice. A fost nevoie de peste un an pentru a obţine permisiunea de a merge în aceste locuri însoțit de aparatul foto şi cu nimic nu te pregăteşte suficient pentru ceea ce te aşteaptă. Nu mi s-a permis să-mi iau telefonul mobil și am fost însoțit peste tot de doi ghizi. Lucrând în condiții de restricții severe într-o țară descrisă ca “un Disneyland stalinist” a fost cu adevărat o provocare. Însă rezultatul este cel pe care îl vedeți.” (Charlie Crane)

Dragă cititorule, WebCultura poate exista doar cu ajutorul acelora care aleg să ne susțină prin donațiile lor. Ne poți susține, cu ce sumă dorești, fie prin intermediul unui virament bancar (click aici pentru donație), fie prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!


Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.