Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Din banca a treia de la geam, pentru doamna profesoară Eugenia G.

Pasărea de sub pielea ta

Pentru amatorii de tatuaje. Tatuajele cu păsări sunt unele dintre cele mai des întâlnite tatuaje. Și aceasta pentru că, în...

Continuare...


Powered by

Dascali minunati, va multumim!

Din banca a treia de la geam, pentru doamna profesoară Eugenia G.

Dacă stau bine să mă gândesc, mă simt de parcă aş fi trecut prin şcoală de două ori. O dată ca elev şi o dată ca tânăr învăţând ce se poate despre viaţă. Ca elev, am trecut cu bine de şcoală, însă nu-mi mai amintesc multe lucruri din ceea ce credeam că am învăţat. Ca şi tânăr, am picat multe examene, însă lecţiile mi le mai amintesc şi astăzi.

Nu mesteci gumă atunci când ştii că urmează să vorbeşti, aţi ţinut să ne amintiţi, stimată doamnă profesoară Eugenia G., ori de câte ori era nevoie. Cu mare drag îmi amintesc, eraţi genul de profesor care întâi te întrebă cum te simţi, ce ai mai făcut, iar abia apoi, treceam la lecţia pentru ziua respectivă. Ne răspundeaţi la rândul dumneavoastră, cu o seninătate şi o normalitate care ne dădea încrederea că discuţia se poartă de la om la om, nu strict de la elev la profesor. Ne recomandaţi mereu spectacole bune din Bucureşti la care să mergem, aveaţi o grijă pentru dezvoltarea noastră şi în timpul liber, nu numai în orele pe care le petreceam împreună la liceu. M-aţi învăţat cum să vorbesc despre mine, despre ceea ce sunt şi ce îmi place să fac, cum să găsesc scopul din toate acţiunile mele. Aţi înţeles că suntem liceeni, ne-aţi lăsat să ne trăim copilăreşte poveştile de dragoste… şi dezamăgirile. De o simplitate şi o eleganţă nemaipomenită a apariţiei şi atitudinii, ne-aţi învăţat să fim ladies şi gentlemen, să avem o postură corectă şi mult respect pentru noi şi pentru ceilalţi.

Lecţiile dumneavoastră au însemnat pentru mine mai mult decât informaţie de trecut în caiet, au fost idei care mi-au rămas în minte şi de care ţin cont şi astăzi. Vă mulţumesc nespus pentru ele. Și pentru că m-aţi corectat mereu, nu se spune „what” ci „I beg your pardon”. Poate pentru alţii pare puţin lucru, însă departe de a fi o simplă lecţie de limba engleză, pentru mine a fost o lecţie cu un substrat profund.

Cu recunoştinţă şi sinceritate, a dumneavoastră elevă,

Gabriela
Facebook | Twitter

Comentează

Parteneri