Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

“Destinul e mereu prezent în preajma fiecăruia”

Sighișoara

Timpul și timpurile unui oraș medieval. “Prima atestare documentară a așezării este din anul 1280 sub numele de Castrum Sex....

Continuare...


Powered by

“Destinul e mereu prezent în preajma fiecăruia”

Sorin Tudorde @
8 September 2014

Și nu altfel…

Copilăria e o stare fără vârstă, ea ține de infinit, este singura felie care topește întregul univers înconjurător, vârsta în care nu spaimele de moarte îl macină pe om, ci spaimele de care se înfioară și gâzele, parte și ele din acest întreg fabulos numit natură. Copilăria este seismograful care anunță cutremurele intime de mai târziu; în funcție de ea, omul se comportă într-un anumit fel când e matur, și nu altfel.

Omul este ușor dispus să-și pună mai multe întrebări decât trebuie.

Fericirea socot că e undeva, deasupra omenescului, cu toate că-i făcută din mărunțișuri omenești și nu se leagă de cel care nu încearcă, măcar de câteva ori în viață, să se ridice deasupra lui.

Destinul e mereu prezent în preajma fiecăruia.

Petre Sălcudeanu (8 septembrie 1930 – 6 noiembrie 2005)
Apa care tace (1984)

copilaria

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri