Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Despre nimic

Educatia. Care este

“Priorităţile sînt în trei zile să ne organizăm efectiv de sus până jos, fără nicio greşeală.” Declarația a fost făcută...

Continuare...


Powered by

Despre nimic

Sorin Tudorde @
6 January 2015

În cele din urmă, ce înseamnă “nimic”?

“Arta de a trăi… nu este nici plutire liberă lipsită de griji, pe de altă parte nu este nici agăţare temătoare de trecut. Aceasta constă în a fi sensibil la fiecare moment, în a-l privi ca pe ceva total nou şi unic, în a avea mintea deschisă şi receptivă în întregime.”

“Ceea ce noi am uitat este că gândurile şi cuvintele sunt convenţii, şi că este fatal să iei convenţiile prea în serios. O convenţie este o comoditate socială, cum, de exemplu, sunt banii… dar este absurd să iei banii prea în serios, să îi confunzi cu bogăţia adevărată… În acelaşi fel oarecum, gândurile, ideile şi cuvintele sunt “monede” pentru lucrurile reale.”

Alan Watts

Alan-Watts

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri