Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Desenând cu umbre

Fara pensule

Artisul japonez Atsushi Takahashi nu folosește pensule pentru picturile sale. Ci le realizează, pur și simplu, storcând tuburile cu vopsea...

Continuare...


Powered by

Desenând cu umbre

Sorin Tudorde @
28 March 2013

În umbra oțelului, fragila poveste a unei idei.

Larry Kagan este un sculptor care folosește oțelul, lumina și umbrele ca mediu creativ.

“Suntem mai mult sau mai puțin conștienți de prezența umbrelor de vreme ce ne-am obișnuit ca acestea să ne spună câte ceva despre mediul înconjurător, iar noi să le urmărim doar dacă ne atrag atenția asupra lor printr-o manifestare neobișnuită sau neașteptată. Provocarea mea a fost aceea de a determina privitorul să se uite mai mult la umbră decât la sculptura din oțel. Și am început să fac acest lucru deplasând spre umbră din ce în ce mai mult încărcătură narativă: cu cât mai mult conținut se poate descifra în umbră, cu atât mai mult se stăruie pentru a-i explora detaliile.”

Iată și alte câteva “desene din umbre” realizate de sculptorul Larry Kagan.

(via)

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.