Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Declaratie de dragoste

Promovarea (cu orice preț)

În democrația populară, artiştii și intelectualii se izbesc de un nou tip de anonimat, cel rezultat din preemineța publică, mediatică...

Continuare...


Powered by

Declaratie de dragoste

Sorin Tudorde @
6 May 2011

“Fotografii înțeleg filmul, adesea, teribil de greșit.”

Trandafirul – o declarație de dragoste filmată de către fotograful sud-african Andrew Brauteseth.

“Fotografia şi filmul au o relaţie apropiată, dar tensionată. Ca doi fraţi certăreți. Sigur, oamenii cred că dacă ai de a face cu o obiectivul poți glisa cu ușurință între medii. Însă acest lucru nu este adevărat. Fotografii înțeleg filmul, adesea, teribil de greșit. O scenă de film poate fi intensificată prin regie și meticulos, dar adesea este lipsită de acel ceva care leagă o rolă de alta și audiența de ecran: povestea potrivită. (…)Când am început să lucrez la Trandafirul, mi-am propus să îl tratez ca pe un experiment. Și am sfârșit prin a-l place cu adevărat. Sper să vă placă și vouă. (Andrew Brauteseth)

Dragoste

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri