Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

De unde vin ideile bune?

200 de secunde de frumusete

Și 25 dintre cele mai faimoase  fotomodele ale lumii. După cele două montaje prezentând o altfel de istorie a cinematografiei,...

Continuare...


Powered by

De unde vin ideile bune?

Sorin Tudorde @
2 June 2011

Ce legătură există între cafenele englezești, teoriile lui Darwin și creativitate?

Chiar așa: de unde vin ideile bune? Care este scânteia care aprinde genialitatea? Cum apar inovațiile? Steven Johnson, autorul unor foarte cunoscute cărți de popularizare a științei ne demonstrează, într-un stil plin de umor, că întrebarea corectă ar trebui să fie “ce fel de mediu favorizează dezvoltarea unor idei bune?”.

Concluzia? Cu instrumentule pe care le avem astăzi la dispoziție, gândirea inovatoare este accesibilă oricui știe cum să o cultive.

Iată, în cele ce urmează, varianta animată realizată de către RSA (și, dacă tot am amintit de RSA, nu uitati nici de Școlile distrug creativitatea) și prezentarea TED susținută de Johnson, subtitrată în română.

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri