Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

De mână cu tinerețea

Fotografiile marilor miracole cinematografice

O serie de fotografii unice, realizate în culisele unora dintre cele mai cunoscute filme. Adevărata magie a nașterii unei capodopere...

Continuare...


Powered by

Autor: Anca Horj

De mână cu tinerețea

Anca Horj27 September 2016

Dragă cititorule, îți cerem din nou ajutorul. Pentru că, într-o lume a reclamelor agasante, WebCultura poate exista doar cu ajutorul acelora care aleg să ne susțină prin donațiile lor. Mulțumim! Webcultura.

Tinerețea este vara vieții. Prin vene curge frumusețea, aventura, curajul, puterea, graba. E ca și moda. Elegantă, colorată și cu fiecare val ce trece, în schimbare. Aduce întotdeauna ceva nou, are viitorul în față, jovială, încrezătoare.

Sunt multe moduri de a percepe, de a vorbi sau reprezenta tinerețea. Fiecare cu a lui. Fiecare despre a lui… tinerețe. Și nu este doar o etapă din viața noastră, e și o stare de spirit care te poate însoți pe tot parcursul tău.

Ce facem noi când o avem alături? Ne punem căștile în urechi, dăm muzica la maxim, analizăm, căutăm răspunsuri, pe care poate le găsim sau nu, încercăm să schimbăm lucruri, oameni.

– De ce pleci de la mine? Nu mă părăsi. Mai rămâi… măcar o clipă.
– Din păcate nu mai pot rămâne. Trebuie să las loc bătrâneții. Dar stai liniștită, îți va fi un prieten de nădejde.
– Dar eu pe tine te vreau. Pe tine, cea care ești ca și mine. Plină de culoare, nerăbdătoare, impulsivă, obraznică. Pe ea nu o vreau. Te rog să îi transmiți că nu o primesc în viața mea.
– Nu fi copil. Din păcate nu ai cum să o oprești. Chiar dacă îi închizi ușa, te vei trezi cu ea înauntru. La fel a fost și cu mine. Și la urmă, nu putem avea, păstra doar ce ne dorim.
– Nimic nu îmi va schimba decizia. Nu o accept. Te rog să îi transmiți.
– De ce?
– Pentru că e plictisitoare. Mă va face prizoniera ei. Îmi va lua tot ce tu mi-ai dat. Nu vreau să mă încetinească, să mă albească…
– Îți va pune în brațe fotografii…
– Nu râde. Vezi, de aceea nu o iubesc
– Crede-mă că e mai bine să o ai alături decât să mori tânăr. Are și ea calitățile ei.
– Cum ar fi?
– Maturitatea…timp pentru reflectare…
– Vezi, și tu trebuie să îi cauți calitățile. Și din păcate, căutarea se soldează cu prea puține rezultate în favoarea ei.
– Și totuși… îți dă zile să te plimbi…

tineretea

Important: autorii care au publicat deja cel puțin trei creații în paginile Cenaclului și doresc pagini de autor sunt rugați să ne contacteze prin intermediul acestui formular.

Despre autor

Anca Horj

| De același autor

Când gândurile se transformă în cuvinte se nasc emoții.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.