Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

“De la o vârstă devii sensibil la amintiri…”

Cum m-am (re)indragostit, iremediabil, de viata

Uneori, viața îți bate la ușă. Pentru a-ți reaminti că între “a viețui” și “a trăi” este o mare diferență....

Continuare...


Powered by

“De la o vârstă devii sensibil la amintiri…”

Sorin Tudorde @
27 September 2016

Sebastian Papaiani: câteva gânduri.

Trebuie să-ţi faci o socoteală de cât bine ai făcut și cât rău ai făcut. Să pui în balanță și să vezi. Mie mi-a ieșit la paritate. N-am făcut nimănui rău în jurul meu, dar poate n-am fost un soț foarte bun sau un tată foarte bun, poate acasă, când eram copil, nu am fost atât de bun… De fiecare dată când îl visez pe tata, îl întreb: “Domnule, ­m-ai iubit?”. Uite că îmi vine să plâng… De la o vârstă devii sensibil la amintiri…

(…)Am mai spus: talentul e ca banul, îl ai sau nu. Actorul tânăr este ca un fruct care nu ştie că se poate coace. E ca un om care dansează călcându-te pe picioare, dar el nu ştie că poate învăţa dansul, corectându-şi astfel carenţele. Totul depinde de el de la început. Ei nu ştiu că au timp să se coacă, să se adune, să crească. Ei nu au povești și nu înțeleg poveștile, pentru că nu le au încă!

(…)Săraca tânăra generație nu iese în față, nu e pusă să “dea goluri”. Ea este ținută undeva, numai pentru ratingul televiziunii respective, sau pentru teatrul respectiv. Acum, mai nou, teatrele nu mai crează vedete. Vedeta ar trebui să fie tot timpul în față. La noi, după două spectacole, la al treilea face figurație. Asta este din cauza directorului de teatru, care nu știe să creeze vedete. Vedeta trebuie scoasă în față mult mai mult și să se scrie despre ea. În câte ziare se scrie despre o vedetă, despre un tânăr din teatru?

Sebastian Papaiani
(25 august 1936 – 27 septembrie 2016)

Dragă cititorule, WebCultura poate exista doar cu ajutorul acelora care aleg să ne susțină prin donațiile lor. Ne poți susține, cu ce sumă dorești, fie prin intermediul unui virament bancar (click aici pentru donație), fie prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!


Sebastian-Papaiani

(surse: 1, 2)

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.