Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

De la Ghilgames la Garcia Marquez: o calatorie prin literatura universala

Nori de sub cerul din marele joc

Spune-mi, femeie cu părul tăciune, Ochi de-ntuneric și gură de foc, Cine, pe lume,-ar putea să-ți îmbune Inima smulsă din...

Continuare...


Powered by

De la Ghilgames la Garcia Marquez: o calatorie prin literatura universala

Sorin Tudorde @
12 May 2011

Un profesor de la Universitatea Harvard ne invită la o călătorie prin literatura universală prin intermediul unui program multimedia.

Invitation to World Literature este un program multimedia conceput de David Damrosch (Universitatea Harvard). Prin intermediul a 13 videoclipuri (fiecare de câte o jumătate de oră), Invitation to World Literature ne poartă de la Epopeea lui Ghilgameş (cca 2500 î.Hr.), până la Un veac de singurătate (1967) al lui García Márquez.

Fiecare videoclip este este însoţit de lecturi şi materiale conexe care îmbogățesc fiecare pas pe care îl facem în acestă “călătorie în literatură”.

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri