Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

De ce omul creeaza

Și totul s-a-mpărțit atunci la doi

Ea era o zână bună. Așa credea ea. Nu o interesa părerea tuturor despre, ci doar a celor a căror...

Continuare...


Powered by

De ce omul creeaza

Sorin Tudorde @
28 August 2011

Dragă cititorule, îți cerem din nou ajutorul. Pentru că Webcultura poate exista doar cu ajutorul acelora care aleg să ne susțină prin donațiile lor. Mulțumim pentru susținere!

O capodoperă premiată cu Oscar purtând semnătura unui mare maestru: Saul Bass.

Why Man Creates este unul dintre cele mai apreciate scurt metraje realizate vreodata. Scris și regizat în 1968 de către Saul Bass, una dintre personalitățile intrate în istoria designului, Why Man Creates combină umorul, satira şi ironia cu marile întrebări legate de creativitatea umană.

Rezultatul este fascinant, iar ideile exprimate sunt tranşante. Organizat în opt scurte capitole – the Edifice, Fooling Around, the Process, Judgement, a Parable, Digression, the Search, the Mark – Why Man Creates a fost premiat cu Oscar în 1969, iar în 2002 a fost selectat de către Registrul Național de Film din SUA pentru a fi conservat în Librăria Congresului ca fiind “o creație culturală, istorică sau estetică semnificativă”.

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti.

Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.