Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

De ce omul creeaza

Ultimele 3 zile de inscriere la Internship 2012

Înscrierile pentru cel de al treilea stagiu al Internship 2.0 continuă până pe data de 30 septembrie, ora 23:59. Pentru...

Continuare...


Powered by

De ce omul creeaza

Sorin Tudorde @
28 August 2011

O capodoperă premiată cu Oscar purtând semnătura unui mare maestru: Saul Bass.

Why Man Creates este unul dintre cele mai apreciate scurt metraje realizate vreodata. Scris și regizat în 1968 de către Saul Bass, una dintre personalitățile intrate în istoria designului, Why Man Creates combină umorul, satira şi ironia cu marile întrebări legate de creativitatea umană.

Rezultatul este fascinant, iar ideile exprimate sunt tranşante. Organizat în opt scurte capitole – the Edifice, Fooling Around, the Process, Judgement, a Parable, Digression, the Search, the Mark – Why Man Creates a fost premiat cu Oscar în 1969, iar în 2002 a fost selectat de către Registrul Național de Film din SUA pentru a fi conservat în Librăria Congresului ca fiind “o creație culturală, istorică sau estetică semnificativă”.

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri