Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

De ce astăzi se citește mai puțin decât ieri

150 de ani de lene românească

Încă șapte dovezi că, de fapt, lenea nu a omorât pe nimeni. Câtă vreme vor fi leneși, ei vor rămâne...

Continuare...


Powered by

De ce astăzi se citește mai puțin decât ieri

Sorin Tudorde @
5 July 2013

O posibilă explicație.

Arta este creată de către toți aceia care cred despre ei că au eșuat în orice alt domeniu care nu este artă. Și, desigur, este iubită – în semn de consolare sau în semn de “chemare la arme” – de către toți aceia care simt la fel.

Unul dintre motivele pentru care se pare că astăzi sunt mai puțini cititori de literatură decât în trecut este faptul că a fost declarat ilegal conceptul de eșec: dacă suntem cu toții frumoși, cu toții inteligenți, cu toții fericiți și cu toții oameni de succes în alegerile noastre, ce altceva ne-am putea aștepta să se întâmple cu gândurile celor lipsiți de toate aceste lucruri?

Dar, chiar dacă este așa, însăși natura eșecului ne asigură că scriitorii vor continua să scrie indiferent de câți cititori au. Și vor trebui să subjuge penibilitatea și ticăloșiile vieții.”

O posibilă explicație oferită de scriitorul și jurnalistul Howard Jacobson, prin intermediul căreia putem încerca să înțelegem și de ce în România cele mai cumpărate cărți sunt cărțile de colorat.

(via Explore)

Dragă cititorule, WebCultura poate exista doar cu ajutorul acelora care aleg să ne susțină prin donațiile lor. Ne poți susține, cu ce sumă dorești, fie prin intermediul unui virament bancar (click aici pentru donație), fie prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!


Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.