Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

David Lynch

Concerte la Muzeul Taranului

Pe tot parcursul Zilelor Muzeului Taranului va invitam la concerte, in curtea interioara. Nicolaie Pitis si Casandra Maria Hausi. Concert...

Continuare...


Powered by

David Lynch

Sorin Tudorde @
29 December 2011

Un omagiu vizual adus unui mare regizor.

Cei ceva mai vârstinici îl știu pe David Lynch datorită serialul Twin Peaks. Cei ceva mai tineri îl știu, probabil, datorită Mulholand Drive. Iubitorii de science-fiction îl știu datorită ecranizării Dune, cinefilii pentru The Elephant Man, iar cititorii WebCultura și datorită albumului muzical lansat în acest an.

David Lynch in Four Movements este un omagiu adus marelui regizor de către canadianul Richard Vezina. Filmul se întinde pe parcursul a 20 de minute și este compus, așa cum îi sugerează și titlul, din patru etape, fiecare evocând o temă vizuală și o tendință aparte în cariera regizorului: Melancolie și tristețe; Acțiune, violență și sex; Visuri și coșmaruri; Dragoste și speranță.

“Filmele lui Lynch sunt cunoscute pentru elementele lor de suprarealism, secvențele de vis și coșmar, imaginile stranii de multe ori cu elemente distincte de noir și neo-noir, coloana sonoră creată cu meticulozitate. În decursul îndelungatei sale cariere, Lynch a dezvoltat o abordare consistentă a povestirii și un stil vizual (adesea conotat ca lynch-ian) pe care spectatorii din lumea întreagă le recunosc imediat.” (Wikipedia)

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri