Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Cum să îi manipulezi pe cei din jur

Amuzant vs. horror

Trei filmulețe haioase. 1. V-ați dorit vreodată să fredonați O fortuna din Carmina Burana și versurile în latină v-au creat...

Continuare...


Powered by

Cum să îi manipulezi pe cei din jur

Sorin Tudorde @
28 February 2014

Un sfat psihologic ușor de urmat.

E lucru știut: noi, românii, ne pricepem foarte bine la “pus piciorul în prag”. Iar rezultatele, în multe cazuri, nu sunt deloc așa cum ne-am fi dorit. Aceasta și pentru că, din punct de vedere psihologic, ceea ce înțelegem noi prin a pune piciorul în prag este total greșit.

“Tactica piciorului în prag” este o modalitate prin care o persoană ajunge să fie de acord cu o solicitare mai mare după ce în prealabil a fost de acord să ducă la îndeplinire o solicitare mai mică.

Sau, după cum ar spune cei ceva mai vârstnici, e mai bine să o rogi mai întâi să îți facă un sandvici înainte de a o ruga să îți facă o friptură și e mai bine să îl rogi să bată un cui înainte de a-l ruga să spele covoarele.

Altfel spus, punem piciorul în prag nu pentru a ne asigura că nu se mai poate închide ușa, ci pentru a face un pas mic cu gândul de a păși apoi în casă. Evident, tactica opusă se numește “tactica trântirii ușii în nas”. Puteți citi mai multe aici.

Un moment video realizat de Richard Wiseman, cel care ne-a învățat și cum să aflăm dacă avem talent la mințit, dar și cum să aflăm dacă suntem visători.

persuasiune

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.