Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Cum să îi manipulezi pe cei din jur

Aceasta este viața

De fapt: aceasta este viața pestriță, îndrăzneață și plină de neprevăzut a preafrumoasei Henriette. O viață din care, precum bine...

Continuare...


Powered by

Cum să îi manipulezi pe cei din jur

Sorin Tudorde @
28 February 2014

Un sfat psihologic ușor de urmat.

E lucru știut: noi, românii, ne pricepem foarte bine la “pus piciorul în prag”. Iar rezultatele, în multe cazuri, nu sunt deloc așa cum ne-am fi dorit. Aceasta și pentru că, din punct de vedere psihologic, ceea ce înțelegem noi prin a pune piciorul în prag este total greșit.

“Tactica piciorului în prag” este o modalitate prin care o persoană ajunge să fie de acord cu o solicitare mai mare după ce în prealabil a fost de acord să ducă la îndeplinire o solicitare mai mică.

Sau, după cum ar spune cei ceva mai vârstnici, e mai bine să o rogi mai întâi să îți facă un sandvici înainte de a o ruga să îți facă o friptură și e mai bine să îl rogi să bată un cui înainte de a-l ruga să spele covoarele.

Altfel spus, punem piciorul în prag nu pentru a ne asigura că nu se mai poate închide ușa, ci pentru a face un pas mic cu gândul de a păși apoi în casă. Evident, tactica opusă se numește “tactica trântirii ușii în nas”. Puteți citi mai multe aici.

Un moment video realizat de Richard Wiseman, cel care ne-a învățat și cum să aflăm dacă avem talent la mințit, dar și cum să aflăm dacă suntem visători.

persuasiune

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri