Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Cum “rezolvă” chinezii problemele de urbanism

noiembrie

cum îți așterne cețuri la picioare acest noiembrie stingher și trist și-și picură melancolia gravă pe un pian îndrăgostit de...

Continuare...


Powered by

Cum “rezolvă” chinezii problemele de urbanism

Sorin Tudorde @
2 August 2013

Sau, altfel spus: made in China.

În cazul în care oamenii refuză să se mute din locuințele ce ar urma să fie demolate pentru a permite modernizarea zonei, construcțiile încep, pur și simplu, în jurul clădirilor. Acum încercați să vă imaginați nu doar zgomotul infernal în care ați fi siliți să trăiți, dar încercați să vă imaginați și că simpla intrare sau ieșire din casă ar deveni o incredibilă aventură. Și, cu toate acestea, unii chinezi au reușit să treacă peste aceste “mici neplăceri urbanistice”.

O clădire de locuințe “captivă” într-o autostradă nou construită.

O casă în jurul căreia s-a construit un bulevard: locatarii își văd în continuare de treabă și își întind rufele la uscat.

O clădire în jurul căreia urmează să se construiască un complex comercial.

Și o clădire în jurul căreia s-a construit deja unul.

O casă în jurul căreia s-au construit trei autostrăzi.

Și, în cazul în care credeați că le-ați văzut pe toate: câteva locuri de veci în jurul cărora se construiește un mall.

Și o imagine de detaliu…

(via)

Dragă cititorule, WebCultura poate exista doar cu ajutorul acelora care aleg să ne susțină prin donațiile lor. Ne poți susține, cu ce sumă dorești, fie prin intermediul unui virament bancar (click aici pentru donație), fie prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!


Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.