Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Cum își fac păsările cuib în sudul Africii?

Să nu pierzi timp în durere

Durerea, o senzație în fața căreia nu primim scutire de la viață. Simpla sa prezență este consumatoare de energie, de...

Continuare...


Powered by

Cum își fac păsările cuib în sudul Africii?

Sorin Tudorde @
19 February 2013

Își construiesc câte un “bloc” întreg pe câte un stâlp de telegraf.

Imaginea nu reprezintă o căpiță de fân (deși așa ar putea să pară). Ci este un banal cuib de pasăre din sudul deșertului Kalahari. De fapt, mai multe cuiburi.

“Mărimea corpului “păsărilor țesător” este între 8 și 24 cm. Trăiesc frecvent în colonii mari, stolurile putând atinge 100.000 exemplare. Cuiburile se află grupate în colonii – o colonie poate cuprinde mii de păsări – și sunt construite prin împletire cu ciocul de masculii viu colorați, care sunt poligami. Împerecherea urmează la unele specii după ce femela acceptă cuibul după o inspecție prealabilă a lui. Cuiburile au o formă rotundă, intrarea fiind pe partea laterală sau inferioară a lui. Forma cuibului ca și tehnica de construire diferă în funcție de specie.” (Wikipedia)

Fotografii realizate în Kalahari de către fotograful Dillon Marsh.

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.