Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Cum arata 100.000 de dolari?

Visul Pământului

Ambasada Japoniei, Japan Foundation şi Muzeul Național de Artă al României vă invită la expoziţia de gravură “Visul Pământului” a...

Continuare...


Powered by

Cum arata 100.000 de dolari?

Sorin Tudorde @
27 May 2011

Gestul unic al unui foarte mare artist.

În noiembrie anul trecut, artistul conceptual artistul german Hans-Peter Feldmann a fost numit câştigător al celei de-a opta ediții a Premiilor Hugo Boss, un premiu de 100.000 de dolari acordat de Fundaţia Guggenheim pentru realizări semnificative în domeniul artei contemporane. Într-un gest unic, Feldmann apropus muzeului să creeze o instalație care să implice tapetarea pereților galeriei Frank Lloyd Wright cu 100.000 de bancnote de câte un dolari.

“Am 70 de ani şi am început să creez din anii ’50. În acea vreme, nu existau bani în lumea artei. Banii şi arta nu existau pe atunci în aceeași frază. Deci, pentru mine, 100.000 de dolari sunt foarte speciali. Este cu adevarat incredibil. Şi am dorit să arăt această cantitate de bani.” (Hans-Peter Feldmann, citat de NY Times)

Expozitia poate fi vizitată în perioada 20 mai – 02 noiembrie 2011.

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri