Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

“Cultivarea prostului gust e o pepinieră în România”

Nu-s parale!

O înregistrare de acum 80 de ani care, din nefericire, este cu mult mai actuală de cât ne-am dori… O...

Continuare...


Powered by

“Cultivarea prostului gust e o pepinieră în România”

Sorin Tudorde @
6 November 2014

“Prea multe socluri pentru mitocani și impostori s-au creat în țara asta.”

“Există o coaliție a tăcerilor împotriva valorilor. Este o chestie instituționalizată, o nesimțire bine controlată. Noi avem un echilibru extraordinar și tocmai asta se încearcă acum, dărâmarea lui, printr-o punere în lumină a patologicului. Or nu e deloc așa. Sufletul poporului român n-are a face cu patologicul. Însă acest echilibru sufletesc a fost întotdeauna atacat.

Ultima citadelă care nu a fost dărâmata este sufletul românesc. Deși se încearcă în ultima vreme asta.

Scopul este să ajungem la vegetativ, ca să le creezi oamenilor reflexe de animale, asta fac televiziunile. De ce să existe emisiuni unde să fie pusă la treabă inteligența românească? Nu există așa ceva. Calitatea în România are o depresie, e dată la o parte…

Dacă-i iei mitocanului micul de pe grătar, el răspunde vehement la asta… deci autentic. Asta e părticica bună. Însă cultivarea prostului gust e o pepinieră în România.”

Dan Puric

(foto: Caraș Ionuț)

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri