Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Culorile negativului

Copilul care nu mai voia să se nască

Așadar… 1. Știți cât a durat cea mai lungă sarcină din lume (sau, altfel spus, cât timp “a refuzat” un...

Continuare...


Powered by

Culorile negativului

Sorin Tudorde @
20 July 2012

Dragă cititorule, îți cerem din nou ajutorul. Pentru că Webcultura poate exista doar cu ajutorul acelora care aleg să ne susțină prin donațiile lor. Mulțumim pentru susținere!

“Un artist care pictează fotografii și vede lumea în sens invers.”

Arta lui Koh Sang Woo este în parte pictură, în parte documentare fotografică: Koh își alege cu minuțiozitate modelele, în funcție de poveștile personale ale acestora, iar apoi construiește extensii ale acestor povești de viață, pictând direct pe corpurile subiecților și adaugând detalii onirice. În cele din urmă, în cadrul fotografiei finale, inversează culorile, conferindu-le astfel o inconfundabilă vibrație electrică. Într-un anume fel, Koh este un artist care pictează fotografii şi vede lumea în sens invers. Dar această inversare este, în egală măsură, o declaraţie socială, un mijloc de deturnare a modului în care societatea poate împinge oamenii departe de idealurile lor, forțându-i să facă compromisuri şi forțându-i să se schimbe pentru a se potrivi tiparelor sociale.

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti.

Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.