Cu drag şi dor, doamnei Elena D.

A venit vremea clipelor acelora de nesfârşite bucurii de care ne pomeneaţi nu demult… să tot fie nişte zile din clasa a XII-a până azi poate?

Şi adunându-mă cu laptopul pe genunchi în seara asta, cu gândul la ce v-ar scrie eu de-atunci şi ce va scrie eu de-acum, m-am cam împotmolit în amintiri, printre chipuri de colegi care s-au şters din mintea-mi şi momente prea scurte din timpul orelor de curs.

N-o să m-apuc să-nşir aici tot ce-am salvat azi de prin sertarele mele prăfuite, dar poate-i un moment bun să mă ţin parţial de promisiune şi să fac un bilanţ al schimbărilor petrecute în tot acest răstimp: am 3 oraşe schimbate la activ, 2 carduri, o facultate terminată şi un master în curs de, puţin voluntariat pe lângă oameni de toate formele şi toate culorile şi-un job bine plătit într-ale online-ului. N-am credite la bancă-încă şi nici n-am planuri prea curând, în schimb l-am cunoscut pe Mălăele, am zburat de curând cu parapanta, am văzut un film într-o biserică şi sunt weekend-uri în care mă trezesc cu versuri pe pereţi. Nu mai spun că am o biserică la geam şi la etajul 5, în dimineţile cu soare, poţi sa-ţi bei cafeaua cu Dumnezeu. Daca eşti fumător, desigur.

Şi pentru că tot vă scriu de adevăruri, ştiu că mai lipseşte ceva din bilanţ şi promit să vă arăt mâinile cu prima ocazie. Eu o să cam închei de-acum, altfel voi da de bănuit vreunui poştaş curios care-o să ajungă cu privirea până aici, neştiind că nici eu nu ucid cu mintea tainele, ce le-ntâlnesc în calea mea în flori, în ochi, pe buze ori morminte. Lumina altora sugrumă vraja nepătrunsului ascuns în adâncimi de întuneric, dar eu, eu cu lumina mea sporesc a lumii taină – şi-ntocmai cum cu razele ei albe luna nu micşorează, ci tremurătoare măreşte şi mai tare taina nopţii, aşa îmbogăţesc şi eu întunecata zare cu largi fiori de sfânt mister şi tot ce-i neînţeles se schimbă-n neînţelesuri şi mai mari sub ochii mei-căci eu iubesc şi flori şi ochi şi buze şi morminte.

Cu drag şi dor, doamnei Elena D. din Drobeta Turnu Severin,

cipu ciufulit de întrebări
Facebook | Twitter

WebCultura

Recomandări

Adaugă comentariu