Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Cu ciocanul

Cinci superstiții de Joia Mare

Potrivit credinței populare… 1. Cine doarme în Joia Mare în timpul zilei va fi leneș întregul an. 2. Femeile care ațipesc în miez...

Continuare...


Powered by

Cu ciocanul

Sorin Tudorde @
21 November 2013

Artă bătută în cuie. La propriu.

Lucrarea din imagine este realizată din cuie. Cuie obișnuite bătute pe un suport cu un ciocan la fel de obișnuit.

O lucrare realizată de David Foster, un maestru al jocului de lumini și umbre.

“Călătoria mea în domeniul artei a venit după o carieră în domeniul arhitecturii: pasiunea mea pentru desenul tehnic s-a transformat în pasiunea pentru jocurile de lumini și umbre realizate cu ajutorul ciocanului și al cuielor. Am fost mereu fascinat de cât de puțină informație îi este necesară creierului pentru a interpreta o imagine și iubesc simplitatea unei imagini formate doar din puncte.”

Imaginea de mai sus se numește “Gene și cuie” și este realizată din aproximativ 16.000 de cuie. Iată și alte câteva lucrări ale lui Foster.

Și, în final: pointilismul (în limba franceză: Pointillisme de la point = punct), denumit și Divizionism, este o tehnică introdusă în pictură la sfârșitul secolului al XIX-lea de artiștii neoimpresioniști francezi Georges Seurat, Paul Signac și alții, folosind – pentru a asigura efectul fuziunii culorilor pe retină – tonuri pure, juxtapuse, ca elementele unui mozaic, în suprafețe din ce în ce mai mici.

(via)

Dragă cititorule, WebCultura poate exista doar cu ajutorul acelora care aleg să ne susțină prin donațiile lor. Ne poți susține, cu ce sumă dorești, fie prin intermediul unui virament bancar (click aici pentru donație), fie prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!


Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.