Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Creion vs. aparat foto

Metropole

Două mari orașe, din două perspective diferite. London aerial este un time-lapse realizat de fotograful englez Jason Hawkes care oferă...

Continuare...


Powered by

Creion vs. aparat foto

Sorin Tudorde @
31 May 2011

Ce exprimă mai bine stările de spirit: creionul sau aparatul foto? O serie de explorări grafice propuse de artistul belgian Ben Heine.

Pictor, ilustrator, portretist, caricaturist și fotograf. Ca orice artist grafic, Ben Heine iubește să schițeze peisajul din jurul său. Ceea ce îl diferențiază este faptul că își fotografiază desenele pe fundalul original, plasându-le ca și cum ar fi o continuare a realității. Iar efectul este uimitor, chiar dacă, în sine, creațiile grafice sunt, de multe ori, simple schițe.

“Am întâlnit aceată femeie în vârstă pe străzile Veneției. Se plimba singură și părea foarte tristă. Sper că se simte mai bine acum (am fotografiat-o și i-am făcut, repede, un desen)”.

Fiecare creație a lui Ben Heine este o poveste în sine. Iată, în continuare, câteva dintre lucrările din ciclul Pencil Vs Camera.

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri