Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Costa-Foru 111

Trotuarul fluid si balansoarul zburator

Există multe lucruri la care copiii se bucură. Și, printre acestea, există și unele care îi fac pe adulți să...

Continuare...


Powered by

Costa-Foru 111

WebCulturade @
7 October 2016

Casa Costa-Foru redeschide o nouă încăpere în acest weekend și vă așteaptă să descoperiți Bucureștii de-altădată cu tururi ghidate, concerte și teatru.

Unul dintre cele mai reprezentative spații pentru viața socio-culturală a Bucureștilor secolului al XX-lea este în continuare deschis publicului în acest weekend: Casa Costa-Foru redeschide o nouă încăpere – denumită simbolic “camera memoriei imaginate” – și vă provoacă să pătrundeți atmosfera orașului de-altădată, cu tururi ghidate, recital saxofon Cătălin Milea, concert Imagination Orchestra & Cătălin Milea și „Cabaretul Cuvintelor” de Matei Vișniec, în regia lui Alexandru Nagy.

Născută spontan pe parcursul seriei de evenimente “Costa-Foru 111”, ca o continuare organică a demersului Grupului de Inițiativă Casa Costa-Foru, camera se construiește ca o proiecție imaginată a memoriei colective. Exercițiu constant de (re)generare a istoriilor știute și neștiute, revitalizarea devine o compoziție vie ce înfățișează trecutul în prezent. Casa Costa-Foru se închide duminică, 9 octombrie 2016, însă se deschide către noi istorii: vă așteptăm să vă imaginați povestea!

PROGRAM

Sâmbătă și duminică, în afara evenimentelor programate, Casa Costa-Foru poate fi vizitată liber în intervalul orar 15:00 – 22:00.

Vineri, 07 octombrie, ora 20:00 – “The Sounds of Home” | Recital saxofon Cătălin Milea

Unul dintre cei mai creativi și apreciați muzicieni ai jazz-ului românesc, saxofonistul Catalin Milea, se alătură demersului de revitalizare a Casei Costa-Foru. Cucerit de calmul și de efervescența casei din Dealul Mitropoliei, cunoscutul interpret și compozitor vă propune să regăsiți aici povești, muzici și amintiri de-acasă, metamorfozate în colajul muzical inedit “The Sounds of Home”. Mai multe informații aici.

Sâmbătă, 08 octombrie

Ora 17:00 – Tur ghidat al Casei Costa-Foru. Intrare liberă
Ora 20:00 – Cabaretul Cuvintelor de Matei Vișniec. Regia: Alexandru Nagy

La ce bun să mai spui povești, dacă fiecare cuvânt este o poveste?
Un exercițiu teatral de personalizare a cuvintelor. O explorare a spațiilor neconvenționale ale casei ce a găzduit decenii la rândul metamorfoza cuvântului scris și vorbit, prin creația lui Constantin G. Costa-Foru, unul dintre cei mai prolifici avocați și jurnaliști români de la sfârșitul sec. al XIX-lea și începutul sec. al XX-lea. Casa Costa-Foru și 8pt vă provoacă la o “călătorie subiectivă într-un dicționar interior, într-o lume în care cuvintele nu depind de om”. Mai multe informații aici.

Duminică, 9 octombrie 2016

Ora 17:00 – Tur ghidat al Casei Costa-Foru. Intrare liberă
Ora 20:00 – Cătălin Milea și Imagination Orchestra

Cum se transformă o casă de-odinioară într-un spațiu viu? Credem că muzica are capacitatea de a antrena povești trăite și realități imaginate, metamorfozându-le într-un personaj efervescent ce recreează oameni și spații, uniți prin instrument și sunet. În încheierea seriei de evenimente aniversare Costa-Foru 111, sunteți așteptați să descoperiți o orchestră de tineri muzicieni de excepţie, un ansamblu ce îşi urmează instinctul de a face muzică prin imaginaţie, improvizaţie, compoziţie sau învăţare colectivă, prin interacţiune ori prin studiul ritmurilor non-europeene (indiene şi africane). Mai multe informații aici.

Informații suplimentare și rezervări: casacostaforu@gmail.com

costa-foru

Casa Costa-Foru este un proiect independent și colaborativ de reactivare urbană a patrimoniului material și imaterial al Bucureștiului, demarat de Grupul de Inițiativă Casa Costa-Foru. Seria de evenimente Costa-Foru 111 marchează aniversarea a 111 ani de la finalizarea construcției casei în forma sa actuală și 1 an de la prima deschidere publică a spațiului și integrarea acestuia în circuitul cultural al Capitalei.

Despre autor

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.