Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Coperti

hai sa ne prefacem in copii

Mă uit cum ninge, iubito, devreme, cum pe deasupra ta s-aștern, ca într-un colind etern, toți fulgii de ninsoare rară...

Continuare...


Powered by

Coperti

Sorin Tudorde @
4 January 2012

Arhitectura, ca suvenir.

Covers este o investigație a arhitecturii ca obiect de consum, ca suvenir şi a relaţiei sale cu limbajul nespecializat al lucrurilor de zi cu zi. Este o reconstrucţie şi o analiză a unor monumente arhitecturale emblematice a căror imagine este reconstruită din obiecte banale pentru a schimba percepţia asupra unei capodopere universale.

Conceptul se bazează Covers este acela al coperților muzicale, în cadrul cărora originalul este manipulat, re-reprezentat și revăzut pentru a crea ceva nou.

“Nu mai ştiu ce este arhitectura sau ce face un arhitect. Un proiect oferă o reţea complexă de posibilităţi, mai multe capitole neprevăzute pentru a crea un accent nou. Sunt interesat de partea periferică a arhitecturii, de procesele, evoluţiile şi abordările care pot fi manipulate, incluse în eşantioane şi translatate la alte scări ale lucrării ce prinde contur.” (Luis Urcolo)

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.