Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Constantin Brancusi: trei fotografii de exceptie

Calatori prin Romania

Aceasta este, în momentul scrierii acestor rânduri, una dintre cele mai vizualizate fotografii de pe site-ul Reddit.com. O imagine urcată...

Continuare...


Powered by

Constantin Brancusi: trei fotografii de exceptie

Sorin Tudorde @
19 February 2011

Dragă cititorule, îți cerem din nou ajutorul. Pentru că, într-o lume a reclamelor agasante, WebCultura poate exista doar cu ajutorul acelora care aleg să ne susțină prin donațiile lor. Mulțumim! Webcultura.

Născut în data de 19 februarie 1876, cel mai important sculptor al secolului XX a plecat în exil, la Paris, în 1904. În 1951 a vrut să doneze statului român 230 de sculpturi din creația sa, însă a fost refuzat. În 1952, a renunțat la cetățenia română și a primit cetățenie franceză. În 1955 a cerut să fie repatriat pentru ca, după moarte, să poată fi îngropat la Hobița, alături de părinții săi. Avea să se stingă din viață în 1957. În Franța.

WebCultura vă prezintă fotografiile panoramice ale operelor din ansamblul monumental de la Târgu-Jiu (un ansamblu conceput de Brâncuși în cinstea ostașilor români căzuți în bătălia de la Jiu și inaugurat pe 27 octombrie 1938).

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti.

Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.