Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Concursul “Duo Pianistic”

Ideile tale îți pot aduce o bursă la Oxford Summer Business School!

Te-ai gândit ce carieră vei urma după terminarea facultății? Vrei să-ți dezvolți gândirea de business și să intri în competiție...

Continuare...


Powered by

Concursul “Duo Pianistic”

WebCulturade @
11 April 2014

Ediţia a VI-a, 12-13 aprilie 2014, Academia de Muzică “Gh. Dima” Cluj-Napoca.

duo-pianisticConcursul “Duo Pianistic” a fost înfiinţat sub egida Academiei de Muzică din Cluj în anul 2009, din dorinţa pianistelor Vera Negreanu și Mihaela Gavriş de a promova repertoriul pentru două piane din literatura muzicală universală şi românească, stimulând astfel interesul compozitorilor şi interpreților pentru acest gen de exprimare artistică. Faptul că piesa impusă în concurs este compusă special pentru fiecare ediție şi interpretată în primă audiție absolută, particularizează această competiție.

Potrivit specificului formaţiei camerale, concursul este conceput în ideea unui multiplu binom. Compozitor/interpret, universal/românesc, repertoriu opţional/repertoriu impus, limbaj muzical consacrat/limbaj contemporan sunt coordonatele acestei manifestări artistice care oferă studenţilor participanţi o experiență interpretativă de excepţie.

Competiţia va avea loc duminică, 13 aprilie începând cu ora 10:00 în sala 59 a Academiei de Muzică (Str. Ion I C Brătianu nr. 25).

Festivitatea de premiere şi concertul de gală, precum şi lansarea volumului cu lucrările compuse special pentru concurs de-a lungul a cinci ani, vor avea loc în aceeaşi zi, de la ora 17.

Intrarea publicului la concurs şi la gala de premiere este liberă.

Proiect realizat cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Cluj-Napoca. Proiectul susţine candidatura oraşului Cluj-Napoca la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021.

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Comentează

Parteneri