Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Concursul “Duo Pianistic”

Apel pentru salvarea fostului sediu al Uniunii Scriitorilor

Unii dintre cei mai importanți scriitori români contemporani fac apel la instituțiile statului pentru a cumpăra Casa Monteoru, fostul Sediu...

Continuare...


Powered by

Concursul “Duo Pianistic”

WebCulturade @
11 April 2014

Susține și tu Webcultura. Mulțumim!

Vezi aici cine sunt cei cărora le mulțumim până acum.

Ediţia a VI-a, 12-13 aprilie 2014, Academia de Muzică “Gh. Dima” Cluj-Napoca.

duo-pianisticConcursul “Duo Pianistic” a fost înfiinţat sub egida Academiei de Muzică din Cluj în anul 2009, din dorinţa pianistelor Vera Negreanu și Mihaela Gavriş de a promova repertoriul pentru două piane din literatura muzicală universală şi românească, stimulând astfel interesul compozitorilor şi interpreților pentru acest gen de exprimare artistică. Faptul că piesa impusă în concurs este compusă special pentru fiecare ediție şi interpretată în primă audiție absolută, particularizează această competiție.

Potrivit specificului formaţiei camerale, concursul este conceput în ideea unui multiplu binom. Compozitor/interpret, universal/românesc, repertoriu opţional/repertoriu impus, limbaj muzical consacrat/limbaj contemporan sunt coordonatele acestei manifestări artistice care oferă studenţilor participanţi o experiență interpretativă de excepţie.

Competiţia va avea loc duminică, 13 aprilie începând cu ora 10:00 în sala 59 a Academiei de Muzică (Str. Ion I C Brătianu nr. 25).

Festivitatea de premiere şi concertul de gală, precum şi lansarea volumului cu lucrările compuse special pentru concurs de-a lungul a cinci ani, vor avea loc în aceeaşi zi, de la ora 17.

Intrarea publicului la concurs şi la gala de premiere este liberă.

Proiect realizat cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Cluj-Napoca. Proiectul susţine candidatura oraşului Cluj-Napoca la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021.

Despre autor

Comentează

Paspartu

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.