Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Concursul de muzică de cameră “Duo pianistic”

Teritoriul limbii lui Mihai Eminescu

Din punct de vedere identitar românii au locuit 800 de ani în limba română pe un teritoriu mult mai întins...

Continuare...


Powered by

Concursul de muzică de cameră “Duo pianistic”

WebCulturade @
24 April 2013

Dragă cititorule, îți cerem din nou ajutorul. Pentru că Webcultura poate exista doar cu ajutorul acelora care aleg să ne susțină prin donațiile lor. Mulțumim pentru susținere!

Ediția a V-a, 27-28 aprilie 2013, Academia de Muzică “Gh. Dima” Cluj-Napoca.

Concursul “Duo Pianistic” a fost înființat sub egida Academiei de Muzică “Gh. Dima” – Cluj în anul 2009, din dorința pianistelor Vera Negreanu și Mihaela Gavriș de a promova repertoriul pentru douǎ piane din literatura muzicalǎ universalǎ și româneascǎ, stimulând astfel interesul compozitorilor și interpreților pentru acest gen de exprimare artisticǎ. Faptul cǎ piesa impusǎ în concurs este compusǎ special pentru fiecare ediție și interpretatǎ în primǎ audiție absolutǎ, particularizeazǎ aceastǎ competiție.

Potrivit specificului formației camerale, concursul este conceput în ideea unui multiplu binom. Compozitor/interpret, universal/românesc, repertoriu opțional/repertoriu impus, limbaj muzical consacrat/limbaj contemporan sunt coordonatele acestei manifestǎri artistice care oferǎ studenților participanți o experiențǎ interpretativă de excepție.

Competiţia va avea loc duminică, 28 aprilie începând cu ora 10:00 în sala 59 a Academiei de Muzică. Festivitatea de premiere şi concertul de gală vor avea loc în aceeaşi zi, de la ora 17. Intrarea publicului la concurs şi gala de premiere este liberă.

Proiect susţinut de Primăria şi Consiliul Local Cluj-Napoca

Despre autor

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.