Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Competitia iubirii

Primul musical de scurtmetraj din Romania

Open Pub împreună cu iRonic și Xela Nam vă invită joi, 14 aprilie, începând cu orele 20:00 la o seară...

Continuare...


Powered by

Competitia iubirii

Sorin Tudorde @
23 April 2012

Iubirea va fi, întotdeauna, mult mai mult decât o reacție chimică.

Este oare posbil ca o persoană să iubească mai mult decât alta? În încercarea de a afla un răspuns, regizorul Brent Hoff și cercetătorii în neuropsihiatrie de la Standford și-au unit eforturile, organizând prima “Competiție a iubirii”: șapte concurenți, cuvârste cuprinse între 10 și 75 de ani, au avut la dispoziție câte cinci minute pentru a se gândi cât mai intens la persoana iubită în timp ce un aparat de rezonanță magnetică le măsura nivelurile de dopamină, serotonină și alți neurotransmițători. Avea să se dovedească însă că intensitatea iubirii nu are cum să fie măsurată, indiferent de cât de precise sunt aparatele.

(via Wholphin și Wired)

Dragă cititorule, WebCultura poate exista doar cu ajutorul acelora care aleg să ne susțină prin donațiile lor. Ne poți susține, cu ce sumă dorești, fie prin intermediul unui virament bancar (click aici pentru donație), fie prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!


Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.