Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Chipuri de mesteri si mestesugari

Cine ne apără de incultură?

Primul avertisment serios. Mai zilele trecute un coleg, tânăr muzeograf, mi-a spus că, deşi mai are încă o slujbă, în...

Continuare...


Powered by

Chipuri de mesteri si mestesugari

WebCulturade @
11 May 2012

10 meşteri – 10 ateliere. 19 – 20 mai 2012, orele 10.00 – 18.00. Muzeul Naţional al Ţăranului Român.

De obicei vin la târgurile Muzeului Ţăranului pentru a vă arăta produsele meşteşugului lor şi pentru a le vinde. De data aceasta, în miez de primăvară, i-am chemat pe câţiva dintre ei să vă arate şi cum se fac obiectele frumoase pe care le târguiţi de Florii sau de Sfântul Nicolae. Iar dacă vă dă ghes inima, puteţi să faceţi singuri linguri de lemn, farfurii de lut, broderii, zgărdane din mărgele colorate, ouă încondeiate sau chiar icoane pe sticlă.

Vă aşteptăm la Muzeul Naţional al Ţăranului Român, sâmbătă, 19 mai şi duminică, 20 mai, să participaţi la cele 10 ateliere ţinute de meşteri veniţi din Vâlcea, Maramureş, Suceava, Harghita sau Argeş.

10 meşteri – 10 ateliere: Gheorghe IORGA din Horezu, Vâlcea – atelier de ceramică, Viorel MARIAN din Fălticeni, Suceava – atelier de lemn (linguri), Maria ZAPCA din Săpânţa, Maramureş – atelier de ţesături realizate la război, Reghina GHIŢIU din Şomcuţa Mare, Maramureş – atelier de brodat pe pânză de casa, Ileana HOTOPILĂ din Ulma, Suceava – atelier de încondeiere a ouălor, Radu DINCĂ din Bucureşti – atelier de icoane pictate pe sticlă, Marinica PÂRVU din Baia Mare, Maramureş – ateliere de podoabe (zgărdane), Lăcrămioara IONESCU din Piteşti, Argeş – atelier de cusături, Dumitru STÂNGACIU din Băbeni, Vâlcea – atelier de lemn, Iulia BALINT din Odorheiul Secuiesc, Harghita – atelier de împletituri din pănuşă de porumb.

Intrarea este liberă.

Despre autor

Comentează

Parteneri