Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Charlie și Jack

SMS, cu dragoste

Artista britanică Tracey Moberly a scris o carte compusă din 60.000 de SMS-uri. Vă mai aduceți aminte primul SMS pe...

Continuare...


Powered by

Charlie și Jack

Sorin Tudorde @
18 July 2013

“Un prieten adevărat e mai prețios ca un înger.” (Nichita Stănescu)

Ceea ce urmează, ar putea fi o fabulă. Doar că este mult mai mult decât atât. Nu doar pentru că povestea este reală, ci și pentru faptul că, fiind reală, înțelesurile sale sunt mai profunde. Așadar…

Charlie este numele unui cal. Un cal în vârstă. Atât de în vârstă încât și-a pierdut vederea: întâi la un ochi, apoi la celălalt. Spre deosebire de oameni (sau, uneori, asemeni lor), caii vârstnici și nevăzători nu se pot descurca singuri în viață. Așa că stăpânii s-au gândit să-i curme suferința.

Doar că atunci a intervenit în poveste Jack. Și i-a salvat viața. Jack este un țap. Când Charlie a încetat să mai vadă cu un ochi, Jack a început să meargă pe lângă el, pe partea “nevăzutului”, pentru a fi el ochiul lui. Iar când Charlie și-a pierdut vederea și la celălalt ochi, Jack a început să meargă în fața lui, astfel încât Charlie să-l audă și să-l urmeze cu ușurință. Mergând mereu pe poteci (deși țapilor nu le stă în obicei să meargă așa) și alergând să-și anunțe stăpânii dacă Charlie este în pericol, ochii lui Jack sunt acum și ochii lui Charlie.

Calul și țapul, doi prieteni nedespărțiți. Sună ca o fabulă, nu-i așa? Doar că, așa cum spuneam, lucrurile sunt cât se poate de reale. Priviți.

Cât despre înțelesurile acestei povești… sunt sigur că le-am descoperit fiecare.

(via)

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri