Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Ceva bun de la viata: Dan Pita a castigat marele premiu al Festivalul de la Avanca

Toamna

O poezie de Otilia Cazimir. Trece vântul prin copacii goi Și zvârle cu castane-n noi. Dar în liniștea din umbra...

Continuare...


Powered by

Ceva bun de la viata: Dan Pita a castigat marele premiu al Festivalul de la Avanca

Sorin Tudorde @
1 August 2012

“Ceva bun de la viață”, cea mai recentă peliculă regizată de Dan Pița, a obținut premiile pentru cel mai bun film și cel mai bun actor (Corneliu Ulici) la Festivalul de la Avanca, Portugalia.

“După selecţii şi premii la festivalurile majore, Cannes, Berlin şi Veneţia, unde filmele mele au fost proiectate şi apreciate, sunt bucuros pentru premiile pentru cel mai bun film şi cel mai bun actor obţinute de cel mai recent film al meu, “Ceva bun de la viaţă”, la Festivalul de la Avanca, un festival de perspectivă, despre care se va mai vorbi” (Dan Pița)

WebCultura are nevoie de ajutorul dumneavoastră. Ne puteți susține, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!


“Ceva bun de la viaţă” prezintă povestea a doi prieteni crescuţi la casa de copii, care îşi caută un rost în viaţă în haosul tranziţiei postdecembriste. Deşi nu este ceea ce îşi doresc, Mateo şi Ginel acceptă munca istovitoare în mină ca pe o cale de ieşire din situaţia precară în care se află. Ştiu că viaţa trebuie să aibă ceva bun pentru fiecare şi că depinde numai de ei să se desprindă de incertitudinea pe care destinul le-a aruncat-o în faţă.

(sursa: Mediafax)

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri