Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Ceramica tradițională din România

Parintele fotojurnalismului

Aceasta este una dintre cele mai frumoase fotografii ale spiritului românesc. A fost realizată de marele Henri Cartier-Bresson (22 august 1908...

Continuare...


Powered by

Ceramica tradițională din România

WebCulturade @
27 February 2013

Lansare de carte la Muzeul Național al Țăranului Român.

Joi, 28 februarie 2013, ora 11, la librăria Cărturești din incinta Muzeului Țăranului, va avea loc lansarea cărții Ceramica tradițională din România, autor Georgeta Roșu.

Olarii, olăria şi zestrea patrimonială a Muzeului Naţional al Ţăranului Român sunt „personajele“ acestei lucrări care mărturisesc despre perseverenţa unei instituţii muzeale de elită şi a unui muzeograf consecvent în a face cunoscut tezaurul naţional.

Cartea este tipărită de Editura Alcor şi este publicată în colecţia “Comori de Artă”.

În această serie autoarea a mai publicat Ulcioare de nuntă (1997 şi 2000), Cahle (2001, în colaborare cu Ion Blăjan); Măşti, Masks, Masques (2002, în colaborare cu Irina Nicolau şi Magda Andreescu); Icoane (2009) şi Costumul tradiţional din România (2011). Bogăţia şi diversitatea patrimoniului ceramic din colecţia Muzeului Naţional al Ţăranului Român sunt pe deplin ilustrate în paginile lucrării (apărută în condiţii grafice de excepţie), în cele aproape 250 de imagini fiind evidenţiată o civilizaţie a lutului la comunităţile de pe teritoriul ţării noastre al cărei început datează din zorii istoriei şi continuă şi azi.

Despre autor

Comentează

Parteneri