Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Cenușă și zăpadă

Hai, spune-mi…

Spune-mi că mă iubeşti şi că îţi pasă dacă pe nori sau printre rugi păşesc, dacă mi-e haina zilei călduroasă...

Continuare...


Powered by

Cenușă și zăpadă

Sorin Tudorde @
13 January 2013

Un scurtmetraj care ar trebui văzut de către toți iubitorii de artă.

Ashes and Snow suprinde extraordinarele momente ale contactului dintre oameni și animale așa cum acestea se văd prin lentilele aparatului de fotografiat ale unui artist. Regizorul și fotograful canadian Gregory Colbert a realizat acest film în decursul a mai mult de 30 de expediții în unele dintre cele mai izolate locuri de pe planetă. Un film care nu înfățișează lumea așa cum este, ci așa cum ar trebui să fie și care, într-o variantă extinsă a fost proiectat pentru prima dată în 2005, în cadrul Nomadic Museum, o expoziție intinerantă care continuă și astăzi și care de atunci a atras peste 10 milioane de vizitatori, fiind cea mai vizitată expoziție a unui artist în viață din întreaga istorie. Filmul este editat Pietro Scalia – dublul câștigător al Oscarului – și narat de Laurence Fishburne.

Și, dacă vă place ceea ce ați văzut și dacă vreți să vă faceți o idee mai clară asupra a ceea ce înseamnă Nomadic Museum, vă recomand cu căldură să vizitați pagina de internet a proiectului Ashes and Snow.

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

    Comentarii
  1. g

    e lungmetraj.63 de minute.

    • da, asa, cum scris in text, exista si un lungmetraj. Noi prezentam un scurtmetraj de 11 minute, un fragment ales de autor, dacă vrei.

Comentează

Parteneri