Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Cele mai vechi desene animate au fost create acum 30.000 de ani

Îmi ești și-mi vei fi iubire

Nu mai ştiu ce îţi sunt însă ştiu ce îmi eşti şi de-aceea prin gânduri mă pierd căutând ne-ncetat acel...

Continuare...


Powered by

Cele mai vechi desene animate au fost create acum 30.000 de ani

Sorin Tudorde @
15 June 2012

Dragă cititorule, îți cerem din nou ajutorul. Pentru că, într-o lume a reclamelor agasante, WebCultura poate exista doar cu ajutorul acelora care aleg să ne susțină prin donațiile lor. Mulțumim! Webcultura.

♣ Afirmaţia aparține arheologului Marc Azema (Universitatea Toulouse – Le Mirail) şi artistului independent Florent Rivere care, în cadrul unui studiu publicat în revista ştiinţifică Antiquity, susţin că oamenii din epoca de piatră foloseau torţe pentru a crea un efect de animaţie cu ajutorul picturilor rupestre. “Artiştii din epoca de piatră au vrut să insufle viaţă în imaginile pe care le-au desenat. Majoritatea picturilor rupestre înfăţişează animale în mişcare”. Fără a fi luminate de o torţă, imaginile par a fi o succesiune de desene suprapuse, în care animalele au mai multe capete sau membre. Însă dacă se mişcă o torţă în dreptul lor, desenele par să se mişte în secvenţe. Priviți.

♣ Și, revenind în zilele noastre, citim în Gândul: “Vă e dor de Pif? “Eroul epocii de aur” va fi protagonistul unei expoziţii de la sala Dalles. Expoziţia “Pif în România: un erou al epocii de aur”, care retrasează istoria şi evoluţia celebrei publicaţii, va fi prezentată la Bucureşti, la sala Dalles, în perioada 20 iunie – 22 iulie, informează Institutul Cultural Român, unul dintre organizatorii evenimentului”.

Nu credeam să-nvăţ a muri vrodată;
Pururi tânăr, înfăşurat în manta-mi,
Ochii mei ’nălţam visători la steaua
Singurătăţii.

♣ Da, astăzi se împlinesc 123 de ani

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti.

Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.