Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Cele mai frumoase fotografii ale Bucurestiului

Academia Sighișoara

Academia Sighișoara este un proiect cu tradiţie într-un oraş-minune, în care tradiţia este însuşi duhul locului. Arhitectura burgului Sighişoarei, în...

Continuare...


Powered by

Cele mai frumoase fotografii ale Bucurestiului

Sorin Tudorde @
10 May 2012

Unele dintre cele mai frumoase si mai vechi fotografii ale Bucureștiului.

Priviți fotografia care urmează. Priviți-o cu atenție: este unul dintre cele mai cunoscute (și mai aglomerate) locuri din București.

Haideți să vă dau o mână de ajutor și să privim același spațiu dintr-un unghi ceva mai larg.

Ambele fotografii au fost realizate în anul 1856 de către fotograful austriac Ludwig Angerer și reprezintă Piața Sf. Anton (sau, altfel spus, piata situată în fața Hanului lui Manuc, la doar o aruncătură de băț de Piața Unirii). Și iată aceeași piață în anul 1900, într-o fotografie realizată de Alexandru Antoniu.

Acum seamănă puțin cu ceea ce știm astăzi, nu e așa? Diferența este însă că, pe atunci, piața era mult mai frumoasă. Iată și alte imagini ale Bucureștiului de odinioară.

1856: Parcul Cişmigiu (foto – Ludwig Angerer)

Dragă cititorule, WebCultura poate exista doar cu ajutorul acelora care aleg să ne susțină prin donațiile lor. Ne poți susține, cu ce sumă dorești, fie prin intermediul unui virament bancar (click aici pentru donație), fie prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!


Pagini: 1 2

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

    Comentarii
  1. Mariana

    Foarte frumoase fotografii! felicitari pentru ca le cautati si le expuneti. Si multumiri!

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.