Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Cele mai cumplite două cuvinte din viața unui bărbat

Călătorie printre amintiri

Despre copii și copilărie. Și despre oameni și amintiri. O melodie compusă în anul 2008 de către Virgil Popescu, ilustrată...

Continuare...


Powered by

Cele mai cumplite două cuvinte din viața unui bărbat

Sorin Tudorde @
27 April 2014

(sau ce le facem băieților noștri înainte ca aceștia să devină bărbați)

Am construit o idee despre masculinitate care nu oferă băieților șansa de a se simți siguri pe masculinitatea lor, așa că îi forțăm să dovedească tot timpul această masculinitate.” (Dr. Michael Kimmel)

“Fii bărbat, nu plânge, nu lăsa să ți se vadă lacrimile, adună-te, cenzurează-ți emoțiile, nu fii un fătălău, lumea trebuie să te respecte, fii dur, nu lăsa o femeie să-ți ruineze viața, nu sta la taclale, fii bărbat, fii bărbat…”

Cele mai distructive cuvinte care i s-au adresat fiecăruia bărbat pe vremea când era doar un băiețel au fost în momentele în care i s-a spus fii bărbat!” (Joe Ehrmann)

Băieții chiar cred ce li se vinde prin intermediul unei culturi pentru care ce se consideră “feminizat” nu are valoare. Dacă trăim într-o cultură pentru care a fi grijuliu, a pune preț pe relații și a fi capabil de empatie nu sunt considerate valori, atunci vom continua să avem culturi pentru băieți și culturi pentru fete, pentru bărbați și pentru femei și toate lucrurile vor continua să o ia razna.” (Dr. Niobe Way)

Băieții sunt mult mai predispuși să acționeze din impuls, să devină agresivi. Cei mai mulți oameni văd în asta un semn de depresie, o tulburare comportamentală sau o pun pe seama faptului că este vorba despre un copil rău.” (Dr. William Pollack)

Fie că este vorba de violența la adresa altora sau violență suicidară, oamenii recurg la un astfel de comportament disperat doar atunci când se simt rușinați și umiliți sau dacă ei cred că s-ar simți astfel în cazul în care nu se vor fi dovedit bărbați adevărați.” (Dr. James Gilligan)

Dragă cititorule, WebCultura poate exista doar cu ajutorul acelora care aleg să ne susțină prin donațiile lor. Ne poți susține, cu ce sumă dorești, fie prin intermediul unui virament bancar (click aici pentru donație), fie prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!


baietel

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

    Comentarii
  1. Murphy

    interesant, dar eu n-am simtit niciodata nevoia sa dovedesc ca sunt "barosan", ca "am valoare", ca "sunt barbat", ca "dujmanii mei moare da ciuda" samd! astea sunt chestiuni care tin de educatie si de caracter, iar fiul unui cocalar complexat va fi educat sa devina, si el, un cocalar complexat, dar va avea, in plus, un fond genetic corespunzator; regret, stimati umanisti, dar prin gene se transmit si naravurile, nu doar caracteristicile fizice.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.