Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Cel mai mic parc din lume

Când vii

Când vii, să ȋmi zâmbeşti profund Cu ochi în ochi să te inund Iar pe fereastră când priveşti De-al tău...

Continuare...


Powered by

Cel mai mic parc din lume

Sorin Tudorde @
21 June 2015

Un altfel de record mondial.

În 1946, jurnalistul Dick Fagan a observat de pe geamul biroului său din Portland, Oregon, o mică groapă în asfalt, pe locul pe care înainte fusese amplasat un felinar. Cum nimeni nu a venit să astupe groapa, Dick Fagan a decis să o ia în grija sa. Așa că a început să planteze flori și, numind-o Mill Ends, a prins a scrie ocazional despre cel mai mic parc din lume în rubrica pe care o semna în Oregon Journal, ziarul local.

În 1976, parcul a fost adoptat de către municipalitatea din Oregon, și, potrivit primăriei, este însămânțat, udat ți îngrijit ca oricare parc din oraș.

Din 2013, Parcul Mill Ends, care are doar ceva mai mult de o jumătate de metru lățime, a intrat în Cartea Recordurilor ca fiind cel mai mic parc din lume.

parc-mic

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri