Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Cei mai fericiți copii din lume?

Dulce noiembrie

Toamna în Băile Tușnad, pe Lacul Sfânta Ana. O filmare foarte frumoasă realizată de Florin Danilov de la Maya | Visuals....

Continuare...


Powered by

Cei mai fericiți copii din lume?

Sorin Tudorde @
5 November 2014

Susține și tu Webcultura! Pentru că, împreună, putem supraviețui ignoranței și ignoranților.

Mulțumim. (Vezi aici cine a donat până acum.)

Știați că…

Școlile din Olanda nu pun accent pe competiție. Până la 12 ani nici nu există teme pentru acasă sau teste. Ceea ce se dorește să se transmită este plăcerea de a învăța. Iar sistemul dă roade, spre marea noastră mirare, fiindcă noi încă mai credem ca trebuie să stăm cu biciul pe copii ca să învețe și ei ceva.

Și părinții sunt supuși unei presiuni mai mici. Ei nu mai trebuie să aleagă – ori carieră cu sacrificarea familiei, ori familie, dar resurse financiare la limită. Lucratul part-time este printre principalele opțiuni de care beneficiază părinții danezi. Însă, în același timp, aproape 40% dintre danezi lucrează gratuit, ca voluntari, în diferite organizații care le promovează valorile. În acest fel echilibrul din viață este mult mai ușor găsit.”

Cum de au reușit danezii așa ceva? Citiți aici.

copii-Danemarca

 

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Atitudini

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.