Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Cei mai de succes oameni de pe pamant

Eternul feminin

Femeia în fața oglinzii de Éric-Emmanuel Schmitt. Éric-Emmanuel Schmitt revine cu un roman de peste 330 de pagini încărcate cu...

Continuare...


Powered by

Cei mai de succes oameni de pe pamant

Sorin Tudorde @
14 August 2012

“Marii compozitor, cum ar fi Chopin sau Beethoven, sunt cei mai de succes oameni din câți au existat. Pentru că întreaga lor viață au creat frumusețe.”

“Dacă te umpli cu frumusețea din natură, dacă te umpli cu frumosul din artă, dacă, mai ales, te umpli cu frumusețea muzicii – care este cea mai abstractă dintre toate – atunci sufletul tău va fi plin și va reuși să contrabalanseze urâțenia din jur.” (Patrick Doan)

Constelații, filmul lui Patrick Doan, este un omagiu adus pianistei Janina Fialkowska. Un film care combină muzica lui Chopin cu animația digitală pentru a ne încuraja, pe noi toți, să fim conștienți de frumusețea care ne înconjoară la fiecare pas. Constelații a fost produs în 2012, de către Consiliul Naţional al Filmului din Canada în cooperare cu Centrul Naţional de Arte.

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri